Premier League 2019/2020 – skal Klopp endelig havne på topp?

Årets Premier League-sesong er for alvor i gang. Den øvre tabellen er dominert av blått, en farge som også har dominert gullet det siste tiåret med lag som Chelsea, Manchester City og Leicester. Kontrasten er den røde tabellederen Liverpool. Helt siden Jürgen Klopp tok over Scouse-laget i 2015 har den joviale tyskeren hatt suksess ute i Europa, men det engelske gullet har uteblitt. Helt til nå, tenker kanskje mange. Så langt ligger Liverpool åtte poeng foran tabell-toer Leicester, og de har kun avgitt poeng uavgjort borte mot Manchester United. Det gjenstår å se om Klopp endelig vil klare å bryte den 27 år gamle forbannelsen.

Alle gode ting er 27?

Liverpool har en av de lengste tradisjonene i den øverste divisjonen i England. Hele 11 ganger har de hevet trofeet i den hjemlige ligaen, men etter at Premier League ble dannet i 1992 har det vært mørkt. Bekmørkt. De røde kan skimte med tre andreplasser, og skuffelsen var enorm da de i 2015 ble snytt for tronen. Forskjellen mellom gull og sølv, var et uheldig fall fra Liverpool-legende og daværende kaptein Steven Gerrard. I fjorårets sesong fikk scouserne igjen smaken på gull, og denne gangen var det kun ett poeng som trakk dem ned fra himmel til helvete. Jubelen lar seg fortsatt vente på Merseyside.

De røde

Det kan tenkes at den blå dominansen er over, og at gullet skal farges i rødt. Skjebnen ligger i de rødes hender, og forbannelsen kan endelig bli brutt. Vil du også være stolt iført fargene som skal bære jubelen i England, ved å kjøpe supporterutstyr? Jürgen Klopp har med sitt blide vesen utviklet et lag som spiller moderne angrepsfotball, med en entusiastisk spillestil. Tyskeren har også opparbeidet en spillerstall som fungerer godt som et kollektiv. Sommerens overgangsvindu er et bevis på dette, da Klopp var klar på at han ikke ønsket å bruke mye penger på nye spillere. Grunnmuren for en ny storhetstid er bygget stein for stein.

admin