Boknytt

For alle lesehester der ute er det alltid spennende å følge med på hvilke nye titler som utkommer. Få ting slår spenningen man føler i det man kjøper den nyeste utgivelsen til favorittforfatteren sin, men det å sette seg inn i hva en nykommer har å bidra med kommer ikke langt bak på lista.

Den franske thrilleren «Alex» av Pierre Lemaitre omtales som en av de aller viktigste oversettelsene på lang tid i Storbritannia. Oversettelsen ble tatt i dypeste alvor for å beholde de ørsmå nyansene som gjør at boken skiller seg ut i mengden. Vi kan også nevne at VG-journalist Ingar Johnsrud ga 19. januar ut den første boken «Wienerbrorskapet» av sin varslede trilogi. Boken har så langt fått veldig god kritikk.

En av de aller mest omtalte norske utgivelsene er nok likevel den narkosiktede politimannen Eirik Jensens invitasjon inn i politiets arbeid. Den heter passende nok «På Innsiden». Et gammelt jungelord sier at det eneste som kan slå fantasien er virkeligheten. Dersom det stemmer bør det bety at denne utgivelsen har alle forutsetninger for å kunne fange alle lesere med interesse for politiarbeid.

Roger